Voorstellen

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Korien Brouwer. Ik woon in het dorp Veen (NB).

Ik ben getrouwd en moeder van drie jongens.

Mijn belangstelling voor hoogbegaafdheid is al ontstaan vanaf het moment (1997) dat ik begon met lesgeven op een basisschool.

Vanaf het moment dat onze oudste zoon geboren is, nam mijn interesse voor hoogbegaafdheid steeds meer toe en mag ik mij ook ervaringsdeskundige noemen van onze drie jongens.

Helaas verliep de onderwijsloopbaan van onze kinderen niet helemaal zoals wij dat graag gezien hadden. Het niet gezien zijn of worden, onderpresteren, schooltrauma, etc. hebben wij aan den lijve ondervonden.

Vanuit die ervaringen ben ik begonnen aan de opleiding talentbegeleider bij Novilo. Daarna heb ik de opleiding gevorderden talentbegeleider bij Novilo afgerond. Deze opleiding biedt nog meer kennis, om zoveel mogelijk kinderen de begeleiding te kunnen bieden die zij nodig hebben. Ik wil mij inzetten om elk kind, zoveel als mogelijk is, begeleiding en onderwijs op maat te kunnen geven. Ik wil graag elk kind  begeleiden en vanuit zijn/haar talenten, passie en drive, weer in zijn/haar kracht te zetten. 

Hoogbegaafde kinderen denken ook nog vaak in beelden naast hun talig denkproces. Daardoor kan er soms ook een probleem ontstaan in het ontvangen van de leerstof. Ik ben bevoegd als beelddenk-expert, om een individueel onderwijskundig onderzoek beelddenken af te nemen. Daarnaast heb ik nog verschillende opleidingen gevolgd:  leren leren trainer, trainer van executieve vaardigheden en  ben ik psychomotorisch leer- en gedragsspecialist.

Verder mag ik werkzaam zijn als leerkracht van groep 8 en geef ik les aan twee bovenschoolse plusklassen.